recept: Brokkoli krémleves, Kifőzde
Brokkoli krémleves
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

50 dkg brokkoli,
2 dl tejszín vagy tejföl,
2 dkg vaj
2 zsemle
1 tojás sárgája
2 dkg liszt
ételízesítő, fűszerek



A brokkolit megtisztítva, megmosva, szétszedve kevés ételízesítős vízben pépesre főzzük, majd leszűrve összeturmixoljuk. Visszaöntjük rá a levét, szájízünk szerint fűszerezzük és felforraljuk.
A tejszínt (tejfölt) a liszttel és tojássárgájával alaposan elkeverjük, és a hűlőfélben levő levesből apránként adagolunk hozzá folyamatos kevergetés mellett. Amikor 2-3 dl levest már elkevertünk benne, beleöntjük a levesbe és folyamatos keverés mellett egyszer felforraljuk.
A zsemlét 1,5 cm-es kockákra vágjuk, majd sütőben szárazon világosbarnára pirítjuk. Ezzel tálaljuk a levest.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

FG - Fejlődő tehetségeknek kellemes feladat, de járatlanok is esélyesek. Elkészítése nem időigényes.



Forrás: Skála recept alapján.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2000.10.05. Utoljára frissítve: 2009.03.26.
Utolsó megtekintés: több, mint 11 órája (2024-05-02 22:33:34 - 1.78)
Hozzászólások:

Lemon (2010-12-05 15:23:00):
Nem csapódik ki a tojássárgája ha még egyszer felforraljuk?

Kifőzdés (2010-12-05 18:23:00):
Jól elkeverem a hőkiegyenlítéskor, és folyamatosan keverem forrásig, és még azután is, míg kissé lehűl. Semmi kicsapongás nem lesz, csak szép sima és sűrű... :-)

Megjegyzés a recepthez